sobota, 20 czerwca 2015

Blog Kulinarny Angie: Lody Owocowe.

Składniki:                                                         

  • 471 ml zimnej wody
  • płatki róży
  • cukier puder
  • 15 ml soku z cytryny
  • kiwi
  • truskawki
  • ananas
  • melon
  • czarne jagody
  • mięta 


Do dzbanka wlej wodę. Wsyp cukier puder - jedną lub dwie łyżki stołowe. Następnie wyciśnij sok z cytryny i dodaj go (bez pestek) do dzbanka. Całość wymieszaj. Teraz nadeszła pora na owoce. Przygotuj najpierw kilka misek, by do nich wrzucać gotowe już owoce. Teraz czas na obróbkę. Umyj wszystkie owoce dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie obierz i pokrój w drobną kostkę bądź plasterki.








 Musisz teraz zdecydować, które spośród wybranych owoców chcesz mieć na jednym patyku. Może to być połączenie truskawek i jagód, ananasa i melona, kiwi i mięty, itd. Każdą kombinację wrzuć do osobnych miseczek. Do specjalnych pojemniczków na lody (Tu można kupić) lub też czystych pojemniczków po jogurcikach, serkach, włóż przygotowane owoce i zalej całość wodą z sokiem i cukrem. Następnie dodaj patyczki i odstaw do zamrażarki na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz